600 g kalvestek eller ytrefilet av kalv
4 fedd hvitløk
1 boks tunfisk i olje
1 dl majones
1 dl rømme
en kokt eggeplomme
4 ss små kapers
4 ss hakkede urter og spiselige blomster
blandet salat
saften av en 1/2 sitron
4 ss ristede pinjekjerner
100 g parmesan
Start med å krydre kalvekjøttet med salt og pepper. Brun det i en jerngryte på alle sider og sett inn et steketermometer. Fyll gryta med urter, smør og olje, noen biter løk, hvitløk, urter som salvie, oregano, bladpersille for å sette god smak på kjøttet. Stek til kjernetemperatur på 63 ° C.
Ta ut kjøttet, la det hvile og avkjøles. Skjær det i syltynne skiver og bruk gjerne en påleggsmaskin til dette.
Dressingen lager du ved å mose tunfisken sammen med majones, spe med litt rømme og oljen fra tunfisken.Tilsett kapers og eggeplomme og smak til med sitronsaft. Visp til den er luftig og blandet. Bruk gjerne en stavmikser til dette.
Smak til med urter, salt og pepper.
Legg de syltynne skivene med kalvekjøtt utover en stor tallerken lik en carpaccio. Anrett tunfiskdressingen på kjøttet og pynt med urter. Springle med litt god virgin olivenolje
Du kan også drysse ristede pinjekjerner, hvitløkskrutonger og revet parmesan over denne retten. Da blir det en blanding av cesarsalat og vitello tonnato